Beste gebakken aardappels ever!!

16-09-2018

Gebakken aardappel is een favoriet in dit huis. Elke week komt het in een of andere vorm wel een keer op tafel. Op instagram scrolde ik langs een recept wat ik gewoon moest proberen. Ze zagen er zo goed uit, dit moest goed zijn. 
En ja! Het kost even tijd maar is meer dan de moeite waard!


Ingrediënten:

Het zou voor 2 porties moeten zijn maar ik heb ze in mijn eentje verorberd, zo goed waren ze!

  • kilo aardappelen (geschild en in grote dobbelstenen gesneden)
  • 2 el citroensap
  • 1 tl tijm
  • 1 tl basilicum
  • 1/2 tl knoflook
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl zout
  • 1 el olie naar keus 

De dobbelsteentjes 4 minuten voorkoken in zout water.

De oven voorverwarmen op 200 graden met een grote ovenschaal of bakplaat erin zodat die ook voorverwarmd word. 

De aardappels afgieten en omschudden met de alle overige ingrediënten. Als je ze nu overgooit op de ovenschaal of bakplaat moeten ze een beetje sissen, dat is een teken dat ze niet blijven plakken aan de schaal of plaat. Verdeel ze goed zodat ze los van elkaar liggen. Schuif ze in de oven en laat ze 60 (tot 75 als je wat grotere stukjes gemaakt hebt) minuten op 200 graden bakken. Ze komen dan mooi goudbruin uit de oven en ze zijn zálig! 


Martine v Ouwerkerk