Recepten:

Voor de stevige zoete lunch is dit een aanrader! Je kan ze beleggen met fruit of jam, een scheutje ahornsiroop of gewoon zo eten....erg lekker!

Gebakken aardappel is een favoriet in dit huis. Elke week komt het in een of andere vorm wel een keer op tafel. Op instagram scrolde ik langs een recept wat ik gewoon moest proberen. Ze zagen er zo goed uit, dit moest goed zijn.
En ja! Het kost even tijd maar is meer dan de moeite waard!

Normaal zoek ik tig recepten op en probeer ze uit als ik een gerecht wil maken, ik neem dan van alles wat en bouw daar mijn eigen recept van. Dit is dan ook het eerste recept wat ik van begin tot eind zelf uitgedacht heb!

Een gerecht wat in korte tijd een van mijn favorieten is geworden. Roer gebakken groentes met teriyakisaus en Udon-noodles. Uiteraard kan je kant en klare saus gebruiken (goed de fles lezen want er zit vaak honing in) maar zelf maken is zoveel lekkerder!

Vandaag had ik een restje pasta over en domweg geen zin om het op te warmen. Vroeger zou ik het in de oven gezet hebben met een plak kaas erop. Nou kan dat nog steeds maar ja dan moet je wel net vegan-kaas in huis hebben. Aangezien ik dat niet had maar gaan zoeken of ik niet zelf zoiets kon maken. En jawel, dat kan!...

Tja soms heb je ergens zin in en kom je er te laat achter dat je niet alles in huis hebt. Improviseren is dan het credo.

Er staat een basilicumplant in mijn tuin die maar blaadjes blijft produceren. Al eerder heb ik hem gekortwiekt om pesto te maken en vanmorgen heb ik hem weer voorzien van een kort kapsel. Een ons blaadjes hield ik over aan de knipbeurt!
Ik ben gek op pesto en omdat dat zich goed laat invriezen leek me dit een...

Seitan-reepjes

30-06-2018

Eén van de vele recepten die op de lijst staan om te testen was seitan en vandaag was het eindelijk zover. En ik weet niet wat ik verwachtte maar het overtrof de verwachting in elk geval!
Makkelijk om te maken, fijne textuur en het is in elke gewenste smaak te maken.
Ik had zin in basic smaakje...

Brownie!

18-06-2018

Ik maakte hem in de airfryer (a girls best friend in de keuken) waardoor ik een kleine bakvorm gebruikte. 15 cm rond is hij. Heb je een grotere oven en/of grotere vorm kan je de hoeveelheid aanpassen.

© 2018 Foodblog van Martine. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin