Brownie!

18-06-2018


Brownie:

  • 100 gr suiker
  • 20 ml rijstolie
  • 40 ml kokosmelk
  • 1/3 zakje vanillesuiker
  • 60 gr pure chocolade
  • 30 gr bloem
  • 1 el cacaopoeder

Ik maakte hem in de airfryer (a girls best friend in de keuken) waardoor ik een kleine bakvorm gebruikte. 15 cm rond is hij. Heb je een grotere oven en/of grotere vorm kan je de hoeveelheid aanpassen.

De suiker, melk, olie en vanillesuiker doe je in een mengkom en roer je goed door elkaar tot de suiker zo goed als opgelost is. Smelt dan de chocolade au bain marie.

Zodra de chocolade gesmolten is voeg je alle ingredi├źnten samen en maak hier een mooi glad beslag van. 
Op de bodem van het bakblik leg je bakpapier, of je smeert de vorm in met rijstolie. 
Het gladde beslag stort je nu uit in de vorm.

Voor de airfryer geld 180 graden voor 20 minuten (zonder voorverwarmen....ik ben een slechte kok met weinig geduld dus ik vergeet dat meestal) na 20 minuten is hij nog niet volledig gestold en dat geeft niks. Haal de vorm uit de airfryer of oven en zet hem in zijn geheel, afgedekt weg. Minimaal een paar uur daarna kan je de vorm verwijderen en de brownie in stukjes verdelen. 

Deze brownie kost je ongeveer 1,75 euro en is genoeg om zeker 4 personen van te trakteren.

Groetjes Martine