Creamy cashew pasta met champignons.

19-08-2018

By far mijn lievelingsgerecht van dit moment! 
Romig en hartig in combinatie met pasta. Wie houd daar nou niet van?

Voor 1 persoon:

  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram pasta (ik eet het graag met spaghetti) 
  • 30 gram ruccola
  • 30 gram cashewnoten (raw)
  • 1 eetlepel edelgist

Snij de champignons in dunne plakjes.
Doe in een grote schaal de sojasaus en agavesiroop, mix deze goed en voeg daar de champignons aan toe. 
(Bij voorkeur afdekken en laten marineren in de koelkast voor een aantal uur.) 

Kook de cashewnoten 15 minuten, giet ze dan af en spoel goed uit. 
Doe de cashews samen met de edelgist in de keukenmachine en voeg genoeg water toe om de cashews onder water te zetten. Laat ze nu mixen tot er een gladde saus ontstaat, als hij te dik is kan je wat extra water toevoegen. 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de champignons uit de koelkast en giet de overtollige marinade af. Pers de knoflook uit en voeg die hierbij. Bak de champignons in een koekenpan tot ze gaar zijn. 
Giet de pasta af en doe deze bij de champignons, bak de pasta even mee en doe dan de cashewsaus erbij. Roer even goed om laat op laag vuur ongeveer 2 minuten doorwarmen. 

Doe de ruccola op een bord en leg hier de pasta op. 

Eet smakelijk!

Martine v Ouwerkerk