Snijbonen en zoete aardappel curry!

17-06-2018

Je kent het wel dat je de koelkast open trekt en van alles ziet wat eigenlijk op moet....en de oplossing kan zijn, curry!
In mijn geval waren het een zoete aardappel en snijbonen. 
In dit geval zijn het eigenlijk 2 losse recepten, de currypasta en de curry zelf. Let's go!

Currypasta:

  • 2 cm verse gember
  • 1 el curcuma
  • 1/2 el komijn
  • 1/4 el kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 2 el water
  • 2 el zonnebloem of rijstolie
  • 3 tenen knoflook

Schil de knoflook en gember in kleine stukjes en maal alles fijn met een staafmixer. 
En zo simpel is het, je pasta is klaar. 

De curry:

  • 300 gr snijbonen
  • blik van 400 gram kikkererwten
  • 300 gram zoete aardappel
  • blikje tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 1 ui

Snij de snijbonen in vrij grove stukken van ongeveer 5 mm breed.

Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze even aan. Doe de pasta erbij en bak ze ongeveer 2 minuten even samen. Doe dan de tomatenpuree erbij en roer 1 minuut door. Dan kunnen de zoete aardappel, kikkererwten en de snijbonen erbij.

Even doorroeren en dan kan het water erbij. Deksel op de pan en 20 tot 30 minuten door laten koken...en klaar is je curry.


Lekker met rijst en cassave kroepoek of papadums. 

Totale kosten waren 4 euro en dit is voldoende voor 4 personen dus 1 euro per persoon/portie.

Groetjes Martine

© 2018 Foodblog van Martine. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin